Maatregelen zelf uitvoeren of laten uitvoeren.

Bij het voorkomen van energieverliezen in uw bestaande woning is de hoogte van de investering (en de opbrengst) uiteraard afhankelijk van de vraag of u de maatregelen zelf gaat uitvoeren of het werk laat uitvoeren. In de rekenmodellen van het energie-besparingsplan (zie Rekenmodellen Groenewoud) is daarom onderscheid gemaakt tussen een investering in materialen en een investering in materialen en arbeid.

De plannen volledig zelf uitvoeren is natuurlijk het voordeligste. QAN Architectuur biedt u op basis van het energie-besparingsplan, en de ervaring met de uitvoering van de maatregelen, de mogelijkheid gebruik te maken van aanvullende diensten, namelijk het leveren van isolatiematerialen en het verzorgen van de uitvoering.

De aanvullende diensten hebben betrekking op:

  • aanbrengen/verbeteren van isolatie dak, gevel, beglazing en vloer
  • verminderen van koudebruggen (aansluiting vloer/gevel, wand/gevel, steens metselwerk in gevel e.d.)
  • verbeteren van de luchtdichtheid (dichten naden en kieren, warmteverlies via oude ventilatie-/rookkanalen e.d.)

Uitzondering hierop is de spouwisolatie van bestaande woningen. Het is van belang een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen voor de uitvoering. Zij beoordelen met een camera of spouwisolatie mogelijk en zinvol is, en zijn toegerust met speciale apparatuur om de spouw te vullen.